6. HRVATSKI KONGRES KLINIČKE CITOLOGIJE, 3. HRVATSKI SIMPOZIJ ANALITIČKE CITOLOGIJE, 4. HRVATSKI SIMPOZIJ CITOTEHNOLOGIJE 23.-26.04.2020., Lovran

Poštovane kolegice i kolege!

Izuzetno nam je zadovoljstvo pozvati vas u ime Hrvatskog društva za kliničku citologiju i Sekcije za analitičku citologiju Hrvatskog liječničkog zbora te Hrvatske udruge citotehnologa da dođete u Lovran od 23. do 26. travnja 2020. Podijelit ćemo svoja iskustva u svakodnevnom radu, istraživanja i rezultate iz svih područja kliničke i analitičke citologije. Posebnu pažnju posvetit ćemo citologiji vrata maternice i HPV testiranju te njihovoj kombinaciji u različitim modalitetima probira za rak vrata maternice. Raspravit ćemo primjenu uniformne terminologije u različitim područjima citologije, kao što su citologija urina, štitnjače, dojke, slinovnica i izljeva. Citološki uzorak izvor je brojnih, izuzetno značajnih informacija na morfološkoj, citogenetskoj i molekularnoj razini, a primjenu takvih složenih postupaka o kojima ovisi daljnja terapija prikazat ćemo, između ostalih, na primjerima pulmološke i hematološke citologije. Važna tema biti će imunocitokemija koju na citološkim uzorcima ili staničnim blokovima sve više koristimo u svakodnevnom radu.
Pozivamo sve kliničke citologe, specijalizante, imunologe, citogenetičare, molekularne biologe, citotehnologe, patologe, kliničare i sve zainteresirane za citologiju da nam se pridruže.
Vrijeme provedeno na kongresu možete upotpuniti boravkom na Kvarneru poznatom po svojoj tradiciji zdravstvenog turizma i prirodnim ljepotama, kao i oplemeniti zanimljivim sadržajima koje nudi susjedna Rijeka, europska prijestolnica kulture 2020. godine.

Stranice kongresa možete posjetiti na adresi : https://www.hkkc2020.com

Srdačno!

Danijela Vrdoljak-Mozetič

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *